בהגיענו בסופו של תהליך ארוך ומייגע לרגע קבלת המפתחות לדירה שלנו, כזו שהוקמה על ידי קבלן שאמור לעבוד במסגרת כל החוקים והתקנות המחמירים הקשורים לבנייה בישראל, עדיין אין היא פותרת אותנו מלבצע "בדיקת ליקויי בניה בדירה חדשה מקבלן".
האחריות שלנו בבדיקה נוספת צריכה להגיע ממקום שמביע אחריות ואשרור של מסגרת חיצונית למול הבנייה ואשרור במסגרת הקבלן. הרצון בבדיקה של ליקויי בניה, גם אם מדובר בבית חדש מקבלן, צריכה להיעשות בכל מקרה זאת למרות שהקבלן עצמו, כאמור, מחוייב לעבוד במסגרת של תקנים מחמירים. זאת על מנת להבטיח בצורה יסודית יותר שהבית שאותו רכשתם אכן מוכן למגורים.
בדיקת ליקויי בניה בדירה חדשה מקבלן
בדיקת ליקויי הבניה כוללת בתוכה בדיקה הנדסית למבנה. בדיקה הנדסית זו חולשת על בעיות שיכולות להיות קשורות למבנה, כמו למשל: בעיות איטום, רטיבות, שלד המבנה, טיח, ריצוף, אינסטלציה, חשמל ועוד.
במסגרת בדיקה של מבנה שהתקבל לא מזמן מקבלן, שזו בדיקה שזכותו של כל דייר לעשות, יש ויימצאו על ידי אותה חברה חיצונית מספר ליקויים. קבלן הוגן ומשתף פעולה מחויב במסגרת זו להביא לפתרון אותם ליקויים שלהם מן הסתם הוא אחראי בצורה מלאה בשל כך שהדירה טרם אוישה. במקרים בהם הקבלן מתנגד לבדיקה או אין הוא רוצה לתקן את הליקויים שהתגלו, יש לדייר זכות לפנות לארכה משפטית.
לבדיקת ליקויים טרם הכניסה לבית חדש מקבלן הינה בעלת מספר יתרונות. היכולת לבצע בדיקה יסודית ומידית לאחר תום הבנייה היא קלה יותר, במיוחד בשל כך שאין בכלל רהיטים רבים בחלל הדירה וכך איתור הליקויים, באם קיימים כאלו, הוא קל ובולט יותר לעין ואף תיקונו הופך לפשוט יותר. יתרון נוסף הוא נושא האחריות. באופן טבעי מציאת ליקויים בסמוך לקבלת הדירה תהה במסגרת אחריות הקבלן לתקנם ללא מושא של התחמקויות ואמתלות מצדו.
המלצה נוספת מדברת גם על בדיקה נוספת גם אחרי מספר חודשים של התגוררות בדירה החדשה. בדיקה זו תתמקד בבדיקה של תשתיות פנים קיר וניקוז. כאלו שלא היה ניתן לבדוק כמו שצריך בבדיקה המקדימה לפני כניסת המשפחה לדירה. בדיקה זו, לאחר שימוש בתשתיות, תבטיח גם היא שתשתיות אלו עובדות כראוי וכמובן לא מהוות סכנה לדרי הבית.